Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР рекомендував розширити список посад, по яких проводиться спецперевірка

4 листопада 2016, 14:14
1038
0
Автор:
Реклама

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує прийняти за основу законопроект № 5318 відносно розширення сфери фінансового контролю і врегулювання окремих питань застосування антикорупційних механізмів.

Законопроект був розглянутий на засіданні 2 листопада.

Проектом пропонується встановити приналежність посадовцям, що займають відповідальне і особливо відповідальне положення:

- голови і членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку і інформатизації;

- Національній комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики і комунальних послуг;

- членів Національного агентства з питань запобігання корупції;

- Рахункової палати;

- представників Уповноваженого ВР з прав людини;

- осіб, що залучаються до діяльності Комісії по питаннях вищого корпусу державної служби і інших конкурсних комісій, уповноважених Законом "Про державну службу" здійснювати підбір кадрів для держслужби, у тому числі її вищого корпусу;

- осіб, які входять до складу керівних постійно діючих статутних органів політичних партій.

Ці особи проходитимуть спецперевірку, представлятимуть і публікуватимуть декларації.

Проект також передбачає поширення на них отвественности за злочинипередбачені статтями 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем), 368-2 (незаконне збагачення), 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовцю) і 382 (невиконання судового рішення) Карного кодексу.


Проектом передбачено, що злочини, здійснені цими посадовцями, підслідні слідчим органам Державного бюро розслідувань, а корупційні злочини - детективам Національного антикорупційного бюро України. Також вирішується питання колегіального здійснення карного виробництва в суді по цих особах і т. д.

Відповідні зміни пропонується внести до Карного кодексу, Карний процесуальний кодексзакони "Про запобігання корупції", "Про захист персональних даних".

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини