Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафувати за непопередження про небезпеку паління буде Госпродпотребслужба

2 листопада 2016, 12:17
766
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада ухвалила Закон про внесення зміни в статтю 244-8 Кодексу України про адміністративні правопорушення (урядовий проект № 4552).

Проект Закону був розроблений з метою конкретизації повноважень Державної служби України по лікарських засобах в частині розгляду справ про адміністративні правопорушення і накладення адміністративних стягнень.

Відповідно до статті 244-8 КоАП Гослекслужба розглядає справи про адміністративні правопорушення, зокрема, по статті 168-2 КоАП, що передбачає відповідальність за випуск в продаж продукції з порушенням вимог відносно медичних попереджень споживачів тютюнових виробів.

При цьому згідно із статтею 244-4 КоАП центральний орган виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері державного контролю за дотриманням законодавства про захист прав споживачів, розглядає справи про адмінпорушення, пов'язані з порушенням законодавства про захист прав громадян-споживачів, у тому числі по випуску в продаж продукції з порушенням вимог відносно медичних попереджень споживачів тютюнових виробів (стаття 168-2 КоАП).

Закон ухвалений для усунення дублювання повноважень вказаних центральних органів виконавчої влади, оскільки виключає з повноважень Гослекслужбы, зокрема, розгляд справ про админправонарушениях по статті 168-2 КоАП.

Закон ухвалений з поправкою, озвученою главою комітету.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини