Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заплановано ввести обов'язкове страхування відповідальності перевізника

27 жовтня 2016, 14:35
993
0
Реклама

Комітет ВР з питань транспорту рекомендує прийняти за основу урядовий законопроект № 4642 "Про внесення змін до деяких законів України відносно обов'язкового страхування відповідальності перевізника за шкоду, заподіяну життю, здоров'ю пасажирів і третіх осіб".

Законопроект розроблений з метою переходу від обов'язкового особистого страхування від нещасних випадків на транспорті до обов'язкового страхування відповідальності автомобільного, автомобільного самозанятого перевізника, міського електричного, залізничного, морського перевізника і перевізника на внутрішніх водних шляхах за шкоду, заподіяну життю, здоров'ю пасажирів і третіх осіб.

Пропонується доповнити перелік видів обов'язкового страхування новим видом - страхування перевізника за шкоду, заподіяну життю, здоров'ю пасажирів і третіх осіб.

Відповідно, в галузевих нормативно-правових актах (Кодексі торгового мореплавання, законах "Про транспорт", "Про залізничний транспорт", "Про автомобільний транспорт", "Про міський електричний транспорт") також пропонується передбачити обов'язковість страхування відповідальності перевізника і встановити відповідальність за невиконання покладених на перевізників обов'язків.

Передбачається, що за невиконання обов'язку по страхуванню (порушення ліцензійних умов) може бути застосована відповідальність у виді анулювання ліцензії.

Також проектом передбачена відповідальність за відсутність у перевізника договору обов'язкового страхування - штраф від 100 до 120 нмдг за кожну одиницю залізничного пасажирського рухомого складу для залізничних перевізників, за кожен транспортний засіб - для автомобільних перевізників, за кожне судно - для морських перевізників.

Члени комітету, проаналізувавши законопроект, відмітили, що він містить окремі недоліки, які можуть бути усунені при підготовці його до розгляду в другому читанні.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини