Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано спростити механізм тимчасової зміни місця голосування

27 жовтня 2016, 10:36
460
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 5305 про внесення змін до Закону про Державний реєстр виборців.

Законопроектом пропонується спростити механізм тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси, а також можливість його використання виборцями, відносно яких в Реєстрі є службова відмітка про вибуття з відповідної території (виборча адреса не вказана).

Згідно з проектом, змінюється порядок надання виборцями органам ведення Реєстру заяв про включення в Реєстр, внесення змін до персональних даних Реєстру, а також запитів відносно змісту їх даних в Реєстрі. Суть таких змін полягає в можливості представлення вказаних заяв (запитів) як через уповноважену особу, так і з використанням Інтернету.

Передбачається можливість органам/установам, якими надаються відомості для періодичному оновленні бази даних Реєстру, подавати передбачені законом відомості про виборців у електронній формі.

Також органу ведення Реєстру надається право звертатися до будь-яких органів/установам, вказаним в статті 22 Закони про Держреєстр виборців, для здійснення перевірки відомостей, необхідних для внесення записів в Реєстр або змін в персональні дані.

Для розширення доступу громадськості до статистичних відомостей Реєстру пропонується розміщувати на сайті ЦВК повніші дані кількості виборців (на рівні села, селища, міста).

Також пропонується удосконалити порядок складання органами ведення Реєстру попередніх і уточнених списків виборців, зокрема, їх виготовлення в 1 екземплярі (замість 2).

Завдання законопроекту - сприяння реалізації виборцями, зокрема громадянами України, які проживають або знаходяться за кордоном, а також виборцями, що проживають на тимчасово окупованій території України, своїх прав в стосунках з Реєстром, вдосконалення механізму його ведення з метою підвищення якості списків виборців, посилення захисту і безпеки бази даних Реєстру.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини