Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокати і нотаріуси зможуть отримати інформацію про номер ТС

24 жовтня 2016, 11:45
7113
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 19 жовтня 2016 року № 735 розширив об'єм інформації про зареєстрованих транспортних засобів і їх власниках, яку можуть отримувати посадовці органів державної влади, органів місцевого самоврядування, адвокати і нотаріуси з Єдиного державного реєстру МВС для здійснення ними повноважень, визначених законом.

Соответсвующие зміни внесені в Порядок доступу посадовців органів державної влади, органів місцевого самоврядування, адвокатів, нотаріусів в Єдиний державний реєстр МВС відносно зареєстрованих транспортних засобів і їх власників. З пункту 7 Порядку виключений абзац, що забороняє вказувати у відомостях, що надаються, номерний знак прошеного ТС.

Компетентні органи отримали можливість отримувати відомості про номерний знак ТСщо раніше було неможливим при здійсненні запитів.

Очікується, що це нововведення дозволить забезпечити державні органи в повному об'ємі даними про ТС, необхідними при складанні процесуальних документів про накладення арештуоголошенні в розшук, визнанні речовим доказом або знаряддям злочину. Отримання відомостей про номерний знак спростить роботу нотаріусів і поліпшить якість перевірки документів при укладенні угод, предметом яких є ТС. Інформація про номерні знаки дозволить адвокатам прискорити процедуру підготовки процесуальних документів по забезпеченню позову шляхом накладення арешту на майно.

Постанова набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини