Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За основу ухвалений законопроект про реструктуризацію боргів теплоснабжающих підприємств

20 жовтня 2016, 14:33
946
0
Реклама

20 жовтня Верховною Радою прийнятий за основу урядовий законопроект № 5273 "Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплоснабжающих і теплогенерирующих організацій і підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії".

Законопроектом пропонується визначити комплекс заходів, спрямованих на забезпечення стійкого функціонування вказаних підприємств, передбачається врегулювати їх кредиторську заборгованість, яка виникла в умовах неповного фінансування передбачених державним і місцевими бюджетами витрат.

Реструктуризації підлягає кредиторська заборгованість підприємств централізованого водопостачання, водовідведення за спожиту електричну енергію за станом на 1 липня 2016 року, для виробництва послуг з централізованого водопостачання, водовідведення, послуг з централізованого постачання холодної води і послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) (без урахування суми неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, відсотків річних, нарахованих на заборгованість за спожиту електричну енергію), непогашену стану на 31 грудня 2016 року, за винятком заборгованості, раніше реструктуризованої (розстроченою і відстроченою), у тому числі по рішеннях суду.

Реструктуризація здійснюється шляхом розстрочки на 60 календарних місяців рівними частинами з першого числа місяця укладення договору без відстрочення погашення заборгованості і з можливістю дострокового погашення.

Проводиться реструктуризація за узгодженням з держорганом, до сфери управління якого належить така організація, або відповідним органом місцевого самоврядування.

Типовий договір про реструктуризацію заборгованості і порядок списання неустойки (штрафу, пені), інфляційних нарахувань, відсотків річних, нарахованих на заборгованість за спожиту електричну енергію затверджується Кабінетом Міністрів.

Нагадаємо, цей проект був розроблений, оскільки Закон про заборону стягувати пеню з підприємств ТКЭ ветований. Очікується, що завдяки новому закону вдасться розблоковувати рахунки ТКЭ, здійснити реструктуризацію заборгованості, на яку буде припинено нарахування штрафів і пеніщо у свою чергу дасть можливість притягнути інвестиції для модернізації галузі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини