Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українці визнали правові системи ЛИГА:ЗАКОН кращими

20 жовтня 2016, 10:35
809
4
Реклама

Як засвідчили результати незалежного дослідження Української народної премії - 2016, компанія ЛИГА:ЗАКОН зайняла перше місце в рейтингу розробників кращих правових систем в Україні. Це ще раз підтвердило позиції компанії як лідера на ринку інформаційно-правових систем в нашій країні.

Цікаво, що шанованим експертним жюрі дослідження виступили самі українці, які віддали перевагу ЛИГА:ЗАКОН серед аналогічних українських компаній.

Українська народна премія - 2016 - це Всеукраїнський національний проект, в якому українські споживачі визначають, які товари і послуги є кращими. Як стверджують організатори рейтингу, проект не має аналогів в Україні.

Нагадаємо, конкурс стартував ще в червні, взяти в нім участь міг кожен житель нашої країни, проголосувавши через соціальні мережі. У рейтингу брали участь компанії з абсолютно різних сфер економіки, представлені в проекті в різних номінаціях.

ЛИГА:ЗАКОН зайняла перше місце в номінації "Кращі правові системи"випередивши немало своїх конкурентів.

Окрім розробки інформаційно-правових систем, ЛИГА:ЗАКОН презентувала цього року cloud- сервіс - інформаційно-правову і комунікаційну Платформу LIGA : ZAKON для бізнесу. Випуск новинки компанія присвятила своєму 25-річному ювілею, який, як і наша країна, відмічає цього року.

Також цього року компанія представила спеціальний сервіс для перевірки і моніторингу в один клік своїх бізнес-партнерів - систему CONTR AGENTякий дозволить завжди бути упевненим в надійності ваших підрядників.

Вже незабаром клієнтів чекає ще багато нових рішень і сервісів від ЛИГА:ЗАКОН - лідера ринку інформаційно-правових рішень для бізнесу.

ЛИГА:ЗАКОН - інноваційна українська компанія, що вже 25 років надає якісну правову підтримку бізнесу і суспільству. Видатний в Україні розробник інформаційно-правових сервісів, провідний центр професійного навчання і обміну досвідом для широкого круга фахівців, діяльність яких лежить в правовому полі. Цього року індекс клієнтської лояльності і довіри (NPS) компанії склав 74,23 %, що є одним з найвищих показників по міжнародній класифікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини