Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада має намір посилити відповідальність військовослужбовців за вживання алкоголю

18 жовтня 2016, 13:27
600
0
Реклама

Парламентом 18 жовтня прийнятий за основу законопроект № 5112 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно посилення відповідальності військовослужбовців і деяких інших осіб".

Законопроектом пропонується посилити відповідальність військовослужбовців, а також військовозобов'язаних і резервістів під час проходження зборівза порушення правил водіння або експлуатації машин, здійснені в стані алкогольного сп'яніння, здійснення ними військових адміністративних правопорушень, у разі невиконання (неналежного виконання) ними своїх службових обов'язків, порушення військової дисципліни або громадського порядку.

Передбачається удосконалити порядок залучення вказаних осіб до відповідальності за здійснення військових адміністративних правопорушень.

Так, передбачена можливість складання протоколів про админправонарушениях не лише командирами (начальниками) військових частин (установ, закладів), але і командирами підрозділівуповноважених на те командирами (начальниками) військових частин (установ, закладів).

Нова редакція статті 172-11 КоАП дасть можливість залучати до адмінвідповідальності, окрім військовослужбовців термінової військової служби, і інші категорії військовослужбовцівщо самовільно залишили військові частини (місця служби) тривалістю до 10 діб. Також посилиться відповідальність військовослужбовців термінової військової служби у разі повторного здійснення ними військового админправонарушения.

Нова редакція статті 172-20 КоАП дасть можливість залучати до адмінвідповідальності військовослужбовців, військовозобов'язаних і резервістів під час проходження зборів не лише за розпивання ними пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на території військових частин, військових об'єктів або за виконання ними обов'язків військової служби в нетверезому стані, але і за появу їх на території військової частини в нетверезому стані, а також за вживання ними наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також за відмову вказаних осіб від проходження огляду на стан алкогольного, наркотичного і іншого сп'яніння.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини