Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР готується в четвер розглянути Держбюджет-2017

17 жовтня 2016, 12:31
621
0
Реклама

На пленарному засіданні Верховної Ради в четвер 20 жовтня планується у першому читанні розглянути законопроект № 5000 про Державний бюджет на 2017 рік.

Як розповів на сьогоднішньому засіданні Погоджувальної ради голова парламенту Андрій Парубий, згідно з Регламентом ВР необхідно не пізніше за 20 жовтня розглянути проект в першому читанні, тому четвер планується як день розгляду бюджету.

У свою чергу, віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко повідомив депутатів, що члени Кабміну готові прийти до парламенту в четвер на 16:00 для розгляду проекту бюджету.

Довідка

Згідно Регламенту ВР законопроект про державний бюджет розглядається за процедурою трьох читань.

Народні депутати і комітети готують свої пропозиції до проекту і не пізніше за 1 жовтня направляють їх в профільний Комітет ВР (бюджетний). У такий же термін готує своє укладення і Рахункова палата.

Бюджетний комітет не пізніше за 15 жовтня розглядає пропозиції до проекту, укладення Рахункової палати і готує виводи і пропозиції до нього.

У першому читанні законопроект розглядається не пізніше за 20 жовтня, постанову приймається і отримує статус Бюджетних укладень, після чого Кабмін за участю уповноважених представників Комітету готує не пізніше за 3 листопада подає у ВР проект Держбюджету.

Розгляд в другому читанні проекту завершується не пізніше за 20 листопада, після прийняття Комітет не пізніше за 25 листопада готує його до третього читання.

Закон про Державний бюджет має бути ухвалений Верховною Радою до 1 грудня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини