Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Покупці при приватизації тепер можуть надавати гарантію міжнародного банку

13 жовтня 2016, 17:10
1012
0
Реклама

13 жовтня набули чинності зміни у Положення про порядок проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариствякі затверджені наказом ФДМУ від 15.09.2016 № 1720, розпорядженням АМКУ від 15.09.2016 № 20-рп і рішенням НКЦБФР від 15.09.3026 № 928.

Головна зміна - можливість для потенційних інвесторів надавати гарантію першокласного міжнародного банку замість того, щоб вносити грошовий гарантійний внесок в український банк.

Цей інструмент впроваджений на прохання іноземних інвесторів, які виражали недовіру українській банківській системі. Зміни допоможуть притягнути більшу кількість потенційних інвесторів до участі в аукціонах з продажу великих об'єктів.

Крім того, для захисту інтересів держави і недопущення до участі в конкурсі осіб, до яких застосовані санкції, був доповнений перелік документівякі потенційні покупці надають для участі в конкурсі:

- для юридичних осіб - документи про розподіл статутного капіталу серед його акціонерів (учасників), зведення про усіх юридичних і фізичних осіб, які прямо або побічно здійснюють контроль над потенційним покупцем, до фізичних осіб - кінцевих власників (контролерам) бенефіціарів, а також інформацію про потенційних покупців або осіб, в інтересах яких отримується пакет акцій, їх засновників, учасників, у тому числі фізичних осіб - кінцевих власників (контролерів) бенефіціарів;
- довідка органу прибутків і зборів про подану декларацію про майновий стан і прибутки (податковій декларації);
- інформація про фінансово-майновий стан;
- інформація і копії документів про пов'язаних з потенційним покупцем осіб, що визнаються такими відповідно до Податкового кодексу.

Також встановлено, що за недостовірність або неповноту представлених документів, а також обов'язок довести відсутність ознак, передбачених частиною третьої статті 8 Закону "Про приватизацію державного майна", відповідає покупець.

Крім того, змінами врегульовані питання взаємодії ФДМУ і АМКУ з питань дотримання при приватизації норм законодавства про захист економічної конкуренції.

За інформацією ФДМУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини