Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правозахисники закликають законодавчо врегулювати процедуру виправлення судових помилок

12 жовтня 2016, 11:02
666
0
Реклама

У приміщенні Офісу омбудсмена за ініціативою громадської організації "Харківська правозахисна група" за підтримки ВР Уповноваженого відбувся круглий стіл "Відсутність в Україні механізму виправлення судових помилок".

Що відповідає законопроект "Про внесення змін до Карного процесуального кодексу України (відносно забезпечення окремим категоріям засуджених права на правосудний вирок)" вже давно зареєстрований в парламенті, проте досі не прийнятий.

Впродовж тривалого часу правозахисники наполягають на необхідності перегляду остаточних вироків у справах про тяжкі і особливо тяжкі злочини, в яких звинувачення грунтувалося виключно на свідченнях, отриманих в результаті тортурінших порушень права на відмову свідчити або пояснення відносно себе, членів сім'ї або близьких родичів і так далі

Метою вказаного проекту є впровадження на національному рівні тимчасового механізму перегляду вироків у кримінальних справах, в яких особи були засуджені без належної доказової бази за тяжкі і особливо тяжкі злочини на основі КПК 1960 року і досі відбувають покарання. Таким особам має бути забезпечене право на правосудний вирок.

За інформацією прес-служби омбудсмана

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини