Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок видачі підтвердження на ввезення зразків насіння, не внесеного в реєстри

11 жовтня 2016, 17:02
719
0
Реклама

Уряд постановою від 5 жовтня № 691 ствердило Порядок видачі або відмови у видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання підтвердження на ввезення в Україну і вивезення з України зразків насіння і посадочного матеріалу, не внесеного в Державний реєстр сортів рослин, придатних для поширення в Україні, і в Перелік сортів рослин Організації економічного співробітництва і розвитку, для селекційних, дослідницьких робіт і експонування.

Суб'єкти насінництва звертатимуться у Госпродпотребслужбу або центр надання админуслуг (на місцях або в регіонах) з заявою по встановленій формі про видачу підтвердження на ввезення/вивезення вищезгаданих зразків насіння і посадочного матеріалу. При цьому суб'єкт насінництва є відповідальним за достовірність даних, вказаних в заяві.

Госпродпотребслужба або центр админуслуг розглядає заяву і в течію 5 робочих днів з дати його отримання приймає рішення про видачу підтвердження або про обгрунтовану відмову у видачі.

Підтвердження діє з дня його видачі до дати фактичного ввезення/вивезення погодженого об'єму насіння або посадочного матеріалу, але не більше за 1 рік.

Суб'єкт насінництва, який отримав підтвердження, не пізніше за 1 лютого року, що йде за роком, в якому здійснено ввезення, письмово інформує Госпродспотребслужбу про фактичний об'єм зразків насіння і посадочного матеріалу, що ввозяться, місце вирощування, об'єми отриманого урожаю, оцінку стійкості проти хвороб і дії стресових чинників, його подальше використання, окрім розмноження і реалізації насіння і посадочного матеріалу на території України.

Вивезення насіння і посадочного матеріалу за межі території України для селекційних, дослідницьких робіт і експонування здійснюється на підставі дозволу власника сорту і супровідних міжнародних сертифікатів, наявність яких перевіряється при здійсненні фітосанітарного контролю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини