Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ все ще приймає заяви про перегляд справ

10 жовтня 2016, 14:50
1471
0
Автор:
Реклама

30 вересня 2016 року набули чинності Закон № 1401 - VIII "Про внесення змін до Конституції України (відносно правосуддя)" і Закон № 1402 - VIII "Про судоустрій і статус суддів".
Відповідно до підпункту 1 пункту 4 розділи ХII "Завершальні і перехідні положення" Закону № 1402 - VIII впродовж 6 місяців з дня набуття чинності справжнього Закону утворюється Верховний Суд.

В той же час, згідно з пунктом 7 розділу ХII "Завершальні і перехідні положення" Закону № 1402 - VIII з дня початку роботи Верховного Суду ВСУ, ВССУ, ВХСУ, ВАСУ припиняють свою діяльність і ліквідовуються у встановленому законом порядку. До припинення діяльності ВСУ статус, структура, повноваження, порядок роботи, права, обов'язки, гарантії суддів Верховного Суду України визначаються Законом № 2453 - VI "Про судоустрій і статус суддів".

Це означає, що до утворення нової судової установи статус і повноваження Верховного Суду України залишаються незмінними.

Заяви про перегляд судових рішень подаються до Верховного Суду України в порядку, визначеному процесуальним законодавством України.

Джерело: ВСУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини