Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що можна стягнути з працедавця, що вчасно не компенсувало роботу у вихідний день?

4 жовтня 2016, 14:51
4945
0
Автор:
Реклама

Верховний суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 14 вересня 2016 року розглянув справу 6-1438цс16 за позовом звільненої за власним бажанням робітниці до банку про стягнення ненарахованої і неоплаченої додаткової заробітної плати за роботу у вихідні дні, компенсації втрати частині зарплати у зв'язку з порушенням термінів її виплати і середнього заробітку за час затримки розрахунку.

При розгляді була сформована наступна правова позиція.

Згідно з положеннями статті 72 Кодексу законів про працю України робота у вихідний день може компенсуватися: за угодою сторін, наданням іншого дня відпочинку або в грошовій формі в подвійному розмірі. Плата за роботу у вихідний день обчислюється за правилами статті 107 справжнього Кодексу.

По сенсу частини другої статті 2 Закону "Про оплату праці" у структурі заробітної плати передбачена додаткова заробітна плата, яка є винагородою за працю понад встановлені норми, за трудові успіхи і винахідливість і за особливі умови праці. Вона включає доплати, надбавки, гарантійні і компенсаційні виплати, передбачені чинним законодавством; премії, пов'язані з виконанням виробничих завдань і функцій.

Згідно із статтею 34 Закони компенсація працівникам втрати частини заробітної плати у зв'язку з порушенням термінів її виплати робиться відповідно до індексу росту цін на споживчі товари і тарифів на послуги в порядку, встановленому чинним законодавством.

Відповідно до статті 117 КЗоТ у разі невиплати з вини власника або уповноваженого ним органу сум, що належать звільненому працівникові, в терміни, вказані в статті 116 справжнього Кодексу, за відсутності суперечки про їх розмір підприємство, установа, організація повинні виплатити працівникові його середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку.

Проаналізувавши вказані норми матеріального права, колегія суддів Судової палати у цивільних справах ВСУ дійшла висновку про те, що у разі невиплати працівникові компенсації за роботу у вихідний день в грошовій формі в подвійному розмірі, або ненадання іншого дня відпочинку, і невиплати звільненому працівникові з вини власника або уповноваженого ним органу вказаної компенсації роботи за вихідний день з працедавця підлягають стягненню компенсація за роботу у вихідні дні, компенсація втрати частині заробітної плати у зв'язку з порушенням термінів її виплати, а також середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні.

Така ж правова позиція була сформована в постановах від 14 вересня 2016 року у справах № 6-1437цс16, 6 -1442цс16.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини