Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Aequo консультувала Forbes в арбітражній суперечці з питання розірвання ліцензійного договору

4 жовтня 2016, 14:36
2635
0
Автор:
Реклама

Українська юридична фірма Aequo представляла інтереси Forbes Media у ряді питань, пов'язаних з арбітражним розглядом в Американській арбітражній асоціації (ААА) проти компанії United Media Holding N.V. (UMH)колишнього ліцензіата Forbes в Україні, стосовно розірвання ліцензійного договору.

Міжнародний центр по врегулюванню суперечок (ICDR) адміністрував розгляд суперечки відповідно до Правил Комерційного Арбітражу ААА. У квітні 2016 року арбітражний суд виніс остаточну ухвалу на користь компанії Forbes, визнавши за останньою право на розірвання ліцензійного договору з УМХ.

Причиною такого рішення стала цензура UMH і порушення принципів незалежної журналістики.

Унікальність суперечки полягає в тому, що він торкався незабезпечення UMH незалежності редакції Forbes Україна або захисту торгової марки.

Згідно з арбітражним рішенням, компанія Forbes обгрунтовано розірвала ліцензійний договір з UMH. Арбітражне рішення також забороняє UMH і її дочірнім компаніям використовувати торгову марку Forbes в якій-небудь формі, включаючи випуск журналу в Україні і підтримку відповідного веб-сайту. Усі вимоги UMH, висунені проти Forbes, були відхилені.

Основна команда Aequo, що представляла інтереси Forbes, включала партнерів Ганну Бабич і Олександра Мамуню, радника Павла Белоусова і старшого юриста Наталію Дрюк.

Aequo також успішно захистила інтереси Forbes в українському суді в спорі стосовно незаконного використання Видавничим домом УМХ домена forbes.ua.

Видавничий Дім УМХ (ИД УМХ), що входить до групи компаній, контрольованих UMH, ініціював судову суперечку, у рамках якої зажадав надати йому доступ до доменного імені forbes.ua. До моменту виконання рішення суду першої інстанції компанія Forbes не була повідомлена про справу.

Команда інтелектуальної власності Aequo подала апеляційну скаргу від імені Forbes і представляла інтереси компанії в апеляційному суді. Команда добилася відміни рішення апеляційним судом, який також відхилив вимоги ИД УМХ, пов'язані з доменом forbes.ua. Основою для цього стало те, що рішення суду першої інстанції безпосередньо зачіпало права на знак для товарів і послуг Forbes і справа було розглянуто судом з порушенням правил осудності.

Партнер Олександр Мамуня і старші юристи Наталія Дрюк і Андрій Николаенко представляли інтереси Forbes.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини