Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємці, яких позбавили ліцензій, можуть звернутися в апеляційну раду при ГРС

3 жовтня 2016, 11:31
537
0
Реклама

Державна регуляторна служба нагадує підприємцям, що Експертно-апеляційний радий з питань ліцензування при ГРС є постійно діючим колегіальним органом, унікальним і практично єдиним в Україні механізмом досудового дозволу суперечок у сфері ліцензування.

До складу Ради зараз входять 30 фахівців у сфері ліцензування (18 представників громадських організацій і 12 державних службовців різних відомств). Рада діє за регламентом, затвердженому ГРС.

У обов'язки Ради входить розгляд апеляцій і інших скарг претендентів ліцензії, ліцензіатів на дії органу ліцензування або інших заявників про порушення законодавства у сфері ліцензування.

Суб'єкти господарювання, яких позбавили ліцензійможуть скористатися правом оскаржити рішення органу ліцензування і звернутися в Експертно-апеляційний радий з питань ліцензування. На кожному засіданні члени Ради заслуховують дві сторони: як підприємців, що звернулися до ГРС у зв'язку з позбавленням ліцензії, так і представників контролюючих органів, які займаються перевіркою виконання ліцензійних умов підприємцями.

З липня 2015 року Радою проведено 16 засідань, на яких розглянуто 103 скарги суб'єктів господарювання на дії органу ліцензування про порушення законодавства у сфері ліцензування (безпідставні анулювання, відмови в переоформленні термінових ліцензій на безстрокові і у видачі ліцензій). Винесено 88 результативних ухвал, задоволено 70 скарг (80% від винесених результативних ухвал) і, по результатах, ГРС видане приписи про усунення органами ліцензування порушень ліцензійного законодавства.

Крім того, на засіданнях Ради розглядаються звернення органів ліцензування про отримання узгодження на проведення позапланових перевірок дотримання ліцензіатами вимог ліцензійних умов (розглянуто 123 звернення), розглядаються пропозиції про введення ліцензування нового або відміни діючого виду госпдіяльності, частину (частин) виду госпдіяльності; розробляються рекомендації по вдосконаленню держполітики у сфері ліцензування; проводиться експертиза проектів нормативно-правових актів або пропозицій у сфері ліцензування.

З протоколами засідань Експертно-апеляційної ради можна ознайомитися на веб-сайті ГРС.

Джерело: ГРС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини