Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

САУ роз'яснив, чому не визнав конференцію адвокатів Київської області

29 вересня 2016, 11:04
1218
0
Автор:
Реклама

Рада адвокатів України в рішенні від 13 вересня 2016 року № 179 роз'яснив питання, що виникли у зв'язку з проведенням Конференції адвокатів Київської області.

Зокрема, роз'яснено, що в розумінні Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" квота представництва, порядок висунення і обрання делегатів конференції адвокатів регіону і регламент затверджуються Радою адвокатів України окремо і обов'язково для кожної конференції адвокатів регіону.

Тому "Позачергова Конференція адвокатів Київської області" відбулася 10 вересня 2016 року, проведена без затверджених відповідно до статей 47, 55 Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" порядку висунення і обрання делегатів конференції і регламенту, а також без квоти представництва, не має статусу конференції адвокатів регіону, а її рішення не мають юридичних наслідків.

Крім того, САУ розглянув ситуацію із створенням в Київській області робочої групи для проведення перевірки обставин невикористання КДКА Київської області можливості приватизації (викупу) займаного нею приміщення (у 2006 і 2010 роках), обгрунтованості укладення договору оренди приміщення, в якому розміщується КДКА Київської області, розміру орендної плати і розміру плати за охорону приміщення. САУ встановив, що звіт побудований на основі неперевірених даних, а також те, що робоча група присвоїла законодавчо певні повноваження по перевірці фінансово-господарської діяльності ревізійної комісії адвокатів регіону.

Рішенням від 13 вересня 2016 року № 180 Рада адвокатів України роз'яснила, що ревізійна комісія адвокатів регіону і Вища ревізійна комісія адвокатури мають виняткове право на здійснення фінансово-господарської перевірки, зокрема, КДКА, а їх повноваження не можуть бути делеговані будь-яким іншим утворенням (тимчасовим комісіям, робочим групам і так далі).

На підставі звіту цієї робочої групи 10 вересня достроково відкликана з посади голови КДКА Київській області Галина Ковбасинская, а замість неї головою КДКА Київській області обраний адвокат Володимир Полищук. 13 вересня в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців і громадських формувань внесені зміни стосовно керівника кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області.

Оскільки держреєстраторові для проведення облікового запису були представлені документи особою, що не мала на це повноважень, Л. Изовитова має намір проінформувати про протиправні дії держреєстратора Головне управління регіональної статистики; ДПІ в Шевченківському районі; Відділ з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Шевченківською районною в місті Києві держадміністрації; банківські установи, в яких відкриті банківські рахунки КДКА Київської області і інші компетентні органи.

Джерело: НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини