Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Видачу укладень санэпидемэкспертизы планується реформувати

27 вересня 2016, 09:53
812
0
Реклама

У Госпродпотребслужбе, якій перейшли ряд функцій СЭС, заявили про доцільність реформування системи здійснення держконтролю в частині видачі укладень державної санэпидемэкспертизы.

За словами голови Госпродпотребслужбы Володимира Лапы, підходи до видачі укладень застаріли і вимагають перегляду: "Якщо поглянути на ті документи, які ми зараз підписуємо, то більшість з них - це просто фікція, своєрідна індульгенція на 5 років роботи того або іншого підприємства, або на здійснення імпорту, яка не підкріплена належним чином".

Пропонується розділити це питання три складові - залежно від міри ризику:

1) особливо небезпечні види продукції (пестициди і агрохімікати). По такій продукції обов'язково треба проводити токсикологічні дослідження, і повинне видаватися укладення санэпидемэкспертизы, яке є передумовою реєстрації;

2) продукція середньої міри ризику. В цьому випадку трапляється нагода обмежитися декларацією виробника, яка за певних умов може бути підкріплена протоколом про випробування лабораторних або наукових інститутів;

3) низько-ризиковані види продукції, які взагалі не вимагають ніякого укладення.

"Таким чином ми зможемо зберегти посилений контроль за особливо небезпечною продукцією і одночасно дерегулировать ринок. Тому є необхідність розробити відповідні законодавчі ініціативи, спрямовані на формування такої досить зрозумілої і логічної моделі" - відмітив голова Госпродпотребслужбы.

Джерело: Госпродпотребслужба

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини