Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НААУ звернулася в ГПУ з приводу обшуків у харківських адвокатів

23 вересня 2016, 09:51
993
0
Автор:
Реклама

Голова НААУ Лідія Изовитова звернулася до генерального прокурора Юрія Луценка з приводу серії незаконних обшуків у адвокатів і перешкоди здійсненню адвокатської діяльності.

Порушення був здійснені при обшуку працівниками прокуратури Харківської області, податкової міліції і окремих працівників Служби безпеки України офісу Адвокатського об'єднання "Соратник" 19-20 вересня.

Для проведення обшуку було отримано рішення суду, яким задоволено клопотання податкової міліції про обшук у нежитловому приміщенні з метою вилучення незаконно виготовлених підакцизних товарів. В той же час, вказане клопотання погоджене особисто прокурором Харківської області державним радником юстиції Данильченко Ю. Б., який заздалегідь знавщо в цьому приміщенні знаходиться АТ "Соратник". Свідченням цього є проведение оперативно-розшукових заходів і негласних слідчих дій відносно адвокатів, безпосереднє узгодження вказаного клопотання саме прокурором Харківської області і телефонне повідомлення в Пораду адвокатів Харківської області про проведення обшуку у адвокатів.

Те, що працівники обласної прокуратури не відбили цю інформацію в клопотанні про проведення обшуку у адвокатів, є порушенням ст 233, 234 КПК і ст. 23 Закони "Про адвокатуру і адвокатську діяльність". Більше того, саме під час проведення обшуку в приміщенні АТ "Соратник" слідчий Ярмак К. Б. і інші невстановлені особи навмисно не звертали увагу на заперечення представників Ради адвокатів Харківської області.

Л. Изовитова просить Генерального прокурора невідкладно внести в Єдиний реєстр досудових розслідувань інформацію про здійснення ряду злочинів працівниками правоохоронних органів, зокрема, скоєння злочину передбаченого ст. 397 УК і почати досудове розслідування. У зверненні також говориться про необхідність надати письмові вказівки процесуальним керівникамякі здійснюють контроль за карним виробництвом, про негайному поверненні незаконно вилученого майна адвокатів, документів і техніка, яка містить в собі адвокатську таємницю.

Джерело: НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини