Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується уточнити порядок обрання сільських і міських голів

22 вересня 2016, 17:34
707
0
Реклама

Сьогодні парламентом прийнятий за основу законопроект № 4110 про внесення змін до деяких законів відносно придбання повноважень сільських, селищних, міських голів.

Проектом пропонується внесення змін до статей 42, 46 Закону "Про місцеве самоврядування в Україні", згідно з якими оголошення сільською, селищною, міською виборчою комісією на пленарному засіданні ради рішення про обранні сільського, селищного, міського голови повинно відбутися після реєстрації цією комісією особи, обраної головою.

У разі нереєстрації вказаних посадовців відповідною територіальною виборчою комісією на час проведення першої сесії - рада обирає тимчасова президія з числа депутатів ради у кількості 3 - 5 чоловік. Члени тимчасової президії по черзі головують на пленарних засіданнях ради до обрання секретаря ради. З часу обрання секретаря ради він головує на пленарних засіданнях ради.

Законопроектом також вносяться зміни в частині третю статті 89 Закону "Про місцеві вибори", згідно з якими відповідна територіальна виборча комісія приймає рішення про проведення реєстрації новообраного сільського, селищного, міського голови, а у разі бездіяльності з цього питання вказаній комісії - передбачається ухвалення такого рішення ЦВК.

Враховуючи це пропонується внесення змін до статті 21 Закону "Про Центральну виборчу комісію" шляхом введення відповідного додаткового повноваження.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини