Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заплановано підвищення тарифів на місцевий телефонний зв'язок

22 вересня 2016, 12:06
811
0
Реклама

НКРСИ на засіданні 21 вересня схвалила проект рішення "Про затвердження граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги", яким передбачено поетапне підвищення на послуги місцевого телефонного зв'язку.

Схвалений проект буде спрямований на узгодження Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні і Спільного представницького органу сторони працедавців на національному рівні.

Документом заплановано два етапи зміни тарифів : до 31 грудня 2016 року - підвищення в середньому на 10,6 % для населення і бюджетних установ, а з 1 січня 2017 року - на 21,2 % для бюджетних установ.

НКРСИ відмічає, що з відповідною ініціативою в комісію звернулося ПАО "Укртелеком". У основі пропозицій оператора - узгодження тарифів з ростом собівартості послуг. Крім того, необхідність підвищення тарифів для бюджетних установ обумовлена тим, що вказана категорія абонентів отримує послуги з тарифу на 43,2% нижче, ніж інші юрособи.

Згідно з пунктом 4.1 Порядку регулювання тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послугиосновою для перегляду рівня тарифів є зміна ставок податків і зборів, інших обов'язкових платежів, мінімального рівня зарплати, ставок орендної плати, цін і тарифів на паливно-енергетичні і матеріальні ресурси, які не залежать від госпдіяльності операторів, але впливають на рівень планової собівартості операторів.

Джерело: НКРСИ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини