Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада суддів просить Гречковского не брати участь в засіданнях УСЮ

22 вересня 2016, 11:02
914
2
Автор:
Реклама

Рада суддів України оприлюднила заяву по ситуації з членом УСЮ Павлом Гречковским, которму учора, 21 вересня, Генпрокуратура повідомила про виклик на допит у зв'язку з підозрою в участі в здирстві хабаря і впливі на суд.

ССУ відмітив, що вплив на суд неприпустимо в державі, яка має намір відповідати міжнародним стандартам незалежності судової влади. У Раді упевнені, що суддя, який знаходиться під будь-якою дією, не може бути незалежним, а тому факти дії на нього підлягають розслідуванню, ким би такий вплив не здійснювався.

"Безкарність осіб, що чинять вплив на суд, підриває довіру до судової влади, частиною якої найближчим часом стане і прокуратура, і довіра до держави, яка не може узабезпечити професійної діяльності суддів від стороннього втручання", - говориться в заяві.

Рада суддів України звернулася до Генеральної прокуратури з проханням максимально професійно і оперативно розслідувати це і інші карні виробництва, відкриті по фактах впливу на суди і суддів.

Крім того, ССУ просить Павла Гречковского утриматися від участі в засіданнях Вищої ради юстиції щоб уникнути загрози недовіри до рішень, які їм прийматимуться.

Джерело: Рада суддів України

Відмітимо, припинити діяльність закликає Павла Гречковского і Вища рада юстиції. При цьому Національна асоціація адвокатів вважає заява ГПУ атакою на адвокатуру.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини