Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада прийняла в роботу Держбюджет-2017

21 вересня 2016, 15:30
902
0
Реклама

Сьогодні, 21 вересня, на засіданні Верховної Ради відбулося представлення законопроекту № 5000 про Державний бюджет України на 2017 рік.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у своєму виступі відмітив, що уряд вчасно, 15 вересня, внесло цей документ до парламенту, і виразив надію на якісну професійну дискусію у ВР по остаточній редакції Держбюджету.

Проект представив Міністр фінансів Олександр Данилюк, який проінформував про основних пріоритетах: обороноздатність, дипломатія, соціальні стандарти, освіта, охорона здоров'я, агропромисловий комплекс, дорожній фонд, енергоефективність, культура, децентралізація.

У обговоренні законопроекту взяли участь представники депутатських фракцій і груп, народні депутати.

За результатами обговорення проект Держбюджету-2017 рік вважається прийнятим Верховною Радою для подальшої роботи.


Довідка

Згідно Регламенту ВР законопроект про державний бюджет розглядається за процедурою трьох читань.

Народні депутати і комітети готують свої пропозиції до проекту і не пізніше за 1 жовтня направляють їх в профільний Комітет ВР (бюджетний). У такий же термін готує своє укладення і Рахункова палата.

Бюджетний комітет не пізніше за 15 жовтня розглядає пропозиції до проекту, укладення Рахункової палати і готує виводи і пропозиції до нього.

У першому читанні законопроект розглядається не пізніше за 20 жовтня, постанову приймається і отримує статус Бюджетних укладень, після чого Кабмін за участю уповноважених представників Комітету готує не пізніше за 3 листопада подає у ВР проект Держбюджету.

Розгляд в другому читанні проекту завершується не пізніше за 20 листопада, після прийняття Комітет не пізніше за 25 листопада готує його до третього читання.

Закон про Державний бюджет має бути ухвалений Верховною Радою до 1 грудня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини