Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що змінилося в порядку призначення субсидій?

21 вересня 2016, 14:46
4765
2
Автор:
Реклама

Сьогодні, 21 вересня, набуло чинності постанова Кабміну від 8 вересня 2016 року № 635яким внесені зміни в Положення про порядок призначення і надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання зрідженого газу, твердого і рідкого пічного побутового палива.

Постановою уточнений порядок числення сукупного доходу для призначення населенню житлових субсидій, а також механізм подачі заяви і декларації в електронній формі.

Зокрема, для осіб, які впродовж року, за який враховуються прибутки для призначення субсидії, знаходилися на терміновій військовій службісередньомісячний сукупний дохід незалежно від отриманих (не отриманих) прибутків визначається на рівні 1/2 розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб за станом на 31 грудня року, за який враховуються прибутки.

Також встановлено, що якщо на момент звернення за призначенням субсидії особа являється непрацюючим пенсіонеромякий не має інших прибутків, окрім пенсії, в його середньомісячному сукупному доході враховується розмір пенсії за місяць, передуючий місяцю, з якого призначається субсидія. Таким чином, тепер непрацюючим пенсіонерам субсидія буде призначена виходячи тільки з розміру щомісячної пенсії, а не сукупного доходу за увесь 2015 рік.

Крім того, згідно зі змінами не враховується у сукупному доході при призначенні субсидії вартість безоплатно отриманих санаторно-курортних путівок, протезно-ортопедичних виробів, засобів реабілітації, сум, які виплачуються в порядку відшкодування шкоди, заподіяної працівникові у зв'язку з виконанням ним трудових обов'язків.

При призначенні субсидії в I кварталі в середньомісячному доході буде враховуватися дохід від земельної частки (паю), нарахований один раз в рік в IV кварталі попереднього року, в середньомісячному розмірі на підставі відповідних довідок.

Новації торкаються також тих, хто досяг 18-річного віку за станом на 1 січня року, за який враховуються прибутки для призначення субсидії. Якщо середньомісячний сукупний дохід такої людини менше прожиткового мінімуму, або прибутки відсутні, але такий громадянин вчився на денній формі навчання в загальноосвітніх, професійно-технічних або вищих учбових закладах, то для розрахунку субсидії середньомісячний дохід такої особи визначається на рівні 1 прожиткового мінімуму.

Якщо середньомісячний сукупний дохід громадян менше прожиткового мінімуму, але такі громадяни впродовж вказаного періоду отримували які-небудь соцвыплаты (пенсію, стипендію, посібник при народженні дитини і так далі) чи будь-які прибутки, отримані особою, що не досягла 18-річного віку, то в розрахунок субсидії включаються фактичні розміри отриманих такими особами прибутків.

Якщо у громадянина відсутні прибуткидля розрахунку субсидії середньомісячний дохід такої особи визначається на рівні 2 розмірів прожиткового мінімуму. В той же час, в окремих випадках за рішенням районних виконавчих органів міських рад або комісій, які ними утворюються, для осіб, що проживають в сім'ях, що опинилися в складних життєвих обставинах, в розрахунок субсидії може включатися середньомісячний сукупний дохід на рівні 1 прожиткового мінімуму.

Також уточнений порядок автоматичного призначення субсидії громадянам на наступний період, а також дії особи у разі незгоди з рішенням про автоматичне призначення субсидії. Так, особа, яка не згідно з рішенням про проведення розрахунку субсидії на наступний період і має додаткові обставини, які безпосередньо впливають на визначення розміру сукупного доходу за попередній період, повідомляє про це в структурний підрозділ з питань соцзахисту і подає відповідні підтверджувальні документи для проведення перерахунку субсидії в межах терміну призначення

Крім того, предусматрена можливість подачі заяви і декларації з використанням електронному підпису із застосуванням електронної системи ідентифікації, яка використовує базу клієнтських цих банків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини