Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ переходить на новий формат договорів про надання послуг

21 вересня 2016, 13:20
1101
0
Реклама

Національний банк України вводить новий спосіб укладення договорів про послуги, які він надає в межах своєї компетенції.

Замість індивідуальних договорів з клієнтами про надання послуг НБУ має намір використовувати таку правову конструкцію, яка поєднує в собі публічна пропозиція як засіб укладення договору і договір приєднання як засіб прийняття оголошеної пропозиції.

Тобто, НБУ оголошує публічну пропозицію про укладення договору, а особа, яка відповідає вимогам чинного законодавства і розпорядливим актам Нацбанку, акцептує його шляхом підписання заяви про приєднання до умов договору.

Така конструкція матиме сучасний електронний формат на відміну від індивідуальних договорів, які полягали в паперовій формі.

Укладення договорів шляхом приєднання застосовуватиметься до таких послугам Нацбанку:

- розрахунково-інформаційне обслуговування;
- обслуговування в депозитарії НБУ;
- використання електронної пошти НБУ;
- послуги з розміщення депозитних сертифікатів та ін.

В якості першого кроку НБУ публікує публічну пропозицію про укладення депозитарного договоруприєднатися до якого запропоновано депозитарним установам - клієнтам депозитарію НБУ.

Надалі планується застосувати подібну практику для більшості видів договорів. Згодом буде створена глобальна система єдиного договору.

Джерело: НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини