Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ розповів про проведення валютних операцій на умовах "форвард"

21 вересня 2016, 09:24
972
0
Автор:
Реклама

Уповноважений банк може зробити висновок форвардний договір з клієнтом - суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності про продаж останнім експортної виручки в іноземній валютіяка поступить в певний час в майбутньому, у тому числі і тій, яка підлягає обов'язковому продажу відповідно до вимог постанови від 14 вересня 2016 року № 386 "Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному і валютному ринках України"зокрема, з урахуванням вимог пункту 2 цих постанови, а також Положення про порядок і умови торгівлі іноземною валютою.

Це роз'яснено в листі Нацбанку від 16 вересня 2016 року № 40-0004/77925 про проведення валютних операцій на умовах "форвард".

Особливості здійснення валютних операцій на умовах "форвард" визначені пунктами 22, 23 і 24 розділи I Положення про порядок і умови торгівлі інвалютою.

Згідно з вимогами пункту 23 розділи I Положення, уповноважені банки і резиденти-суб'єкти ВЭД мають право здійснювати на міжбанківському валютному ринку України валютні операції в гривнях з іноземною валютою 1-ої групи Класифікатора на умовах "форвард" для хеджування ризику зміни курсу іноземної валюти по відношенню до гривни по операціях, вказаних в абзаці другому пункту 10 цього розділу.

Згідно з визначенням, приведеним в пункті 4 розділи I Положення, форвардний контракт - стандартний документ, який засвідчує зобов'язання особи придбати (продати) іноземну валюту в певний час і на певних умовах в майбутньому з фіксацією цін такого продажу при укладенні такого договору.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини