Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддя Царевич буде звільнений за порушення присяги

16 вересня 2016, 10:03
1138
0
Автор:
Реклама

Вища рада юстиції на засіданні 15 вересня 2016 року розглянула дисциплінарну справу відносно судді Печерського районного суду міста Києва Царевич Оксани Ігорівни.

Справа була відкрита 30 червня 2016 року по заявах Лугової Ольги Миколаївни і прокурора Печерського району міста Києва Волошина Романа Федоровича, які поступили в Тимчасову спеціальну комисию по перевірці суддів судів загальної юрисдикції (ТСК) в грудні 2014 року. Оскільки ТСК не встигла прийняти рішення по вказаних заявах, в травні 2016 року після закінчення її повноважень матеріали були передані у Вищу раду юстиції.

У заявах вказувалося, що суддя Царевич прийняла рішення про накладення адміністративних стягнень на осіб, які були учасниками масових акцій протесту в період з 21 листопада 2013 до дня набуття чинності Закону "Про відновлення довіри до судової влади в Україні"у вигляді позбавлення права управління транспортними засобами на підставі статті 122-2 Кодекси України про адміністративні правопорушення. У зв'язку з цим суддя підлягає перевірці.

Під час перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Миколою Гусаком, встановлено, що суддею Царевичрассмотрен ряд справ, в яких громадяни визнані винними в здійсненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 122-2 КоАП (невиконання водіями вимог працівника міліції про зупинку транспортного засобу).

Микола Гусак відмітив: "При існуванні презумпції невинності, яка поширюється і на склад адміністративного правопорушення у справах, розглянутим суддею Царевич, заперечення особами, що притягувалося до відповідальності, викладених в протоколах обставинах, не спростованих судом... Таким чином, допущені суддею Царевич грубі порушення законодавства можуть викликати сумнів в її об'єктивності, безсторонності, незалежності, чесності, сумлінності і справедливості, крім того, порочити звання судді, що є порушенням присяги".

За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання Президентові про звільнення Царевич Оксани Ігорівни з посади судді Печерського районного суду міста Києва у зв'язку з порушенням присяги.

Як повідомив голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк, таке рішення прийняло більшістю членів УСЮ: "за" проголосували 13 членів, "проти" - двоє.

Джерело: УСЮ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини