Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для включення в реєстр неприбуткові організації повинні змінити засновницькі документи

16 вересня 2016, 09:31
4492
1
Автор:
Реклама

Державна фіскальна служба в листі № 14754/5/99-99-15-02-02-15 роз'яснила, що згідно пп. 133.4.1 п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу неприбутковою організацією являється підприємство, установа і організація, які одночасно відповідають наступним вимогам:

- утворена і зареєстрована в порядку, визначеному законом, регулюючим діяльність відповідної неприбуткової організації;
- засновницькі документи містять заборону розподілу отриманих прибутків (прибули) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (окрім оплати їх праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління і інших пов'язаних з ними осіб;
- засновницькі документи передбачають передачу активів одній або декільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зарахування в дохід бюджету у разі припинення юридичної особи (в результаті його ліквідації, злиття, розподілу, приєднання або перетворення);
- внесена контролюючим органом в Реєстр неприбуткових установ і організацій.

Обов'язковою умовою для неприбуткових організацій являється використання своїх прибутків (прибутків) винятково для фінансування витрат на свій зміст, реалізації мети (цілей, завдань) і напрямів діяльності, визначених засновницькими документами.

16 липня 2016 року набуло чинності постанова Кабінету Міністрів від 13 липня 2016 № 440 "Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ і організацій, включення неприбуткових підприємств, установ і організацій в Реєстр і виключення з Реєстру".

Якщо неприбуткові організації, внесені в Реєстр, не відповідають вимогам п. 133.4 ст. 133 НК, то з метою включення в новий Реєстр такі організації зобов'язані до 1 січня 2017 роки привести свої засновницькі документи у відповідність з нормами Кодексу і в цей же термін подати копії таких документів в контролюючий орган.

При цьому, якщо неприбуткові організації не привели засновницькі документи у відповідність з вимогами п. 133.4 ст. 133 Кодекси, вони після 1 січня 2017 виключаються з Реєстру контролюючим органом.

Отже, з метою включення в новий Реєстр організації зобов'язані до 1 січня 2017 року привести свої засновницькі документи у відповідність з нормами п. 133.4 ст. 133 Кодекси і здійснювати свою діяльність на підставі чинних засновницьких документів, дотримуючи вимоги положень п. 133.4 ст. 133 Кодекси.


Читайте також: Як зареєструвати неприбуткову організацію?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини