Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що заплановане для підтримки індустрії програмної продукції на 2016 рік?

14 вересня 2016, 11:33
913
0
Реклама

Розпорядженням Кабміну від 8 вересня № 655-р затверджений План заходів з підтримки розвитку індустрії програмної продукції України на 2016 рік.

Заходи здійснюватимуться по наступних напрямах: нормативно-правове забезпечення розвитку індустрії, вдосконалення процесу підготовки фахівців-програмістів, проведення комунікаційних заходів по інвестиційній привабливості.

План включає 12 завдань:

1. Розробка законопроектів:

- про внесення змін до Закон про держпідтримку розвитку індустрії програмної продукції - по розробці 3-річних планів (зараз такий план затверджується щорічно);

- про внесення змін до Цивільного кодексу і Закону про держпідтримку - за визначенням понять програмної продукції, постачань програмної продукції, онлайн-сервісу.

2. Супровід у Верховній Раді законопроекту № 4496 про внесення змін відносно усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг.

3. Підготувати пропозиції за визначенням механізму стимулювання інноваційних проектів у індустрії програмної продукції.

4. Підготувати пропозиції спрощенню видачі індивідуальних ліцензій для розміщення валютних засобів для експортерів послуг з урахуванням об'єму вступу засобів у вказаних суб'єктів господарювання.

5. Забезпечити вдосконалення учбової програми по інформатиці для 10-11 класів загальноосвітніх учбових закладів з метою збільшення об'єму викладання основ алгоритмізації і програмування.

6. Підготувати пропозиції збільшенню об'ємів держзамовлення на підготовку фахівців із спеціальностей "Прикладна математика", "Комп'ютерні науки і інформаційні технології", "Інженерія програмного забезпечення", "Комп'ютерна інженерія", "Системний аналіз", "Кібербезпека", "Автоматизація і комп'ютерно-інтегровані технології".

7. Інформаційний супровід суб'єктів господарювання, які займаються розробкою програмного забезпечення спільно з внз України, з метою розширення їх участі в Рамковій програмі ЄС по дослідженнях і інноваціях "Горизонт 2020".

8. Розробити інформаційні матеріали про стан розвитку і інвестиційної привабливості індустрії програмної продукції в Україні для презентацій потенційним інвесторам і партнерам, а також сприяти їх поширенню.

9. Систематичне освітлення в зарубіжних країнах інформації про інвестиційну привабливість індустрії програмної продукції України.

10. Сприяти держорганам і органам місцевого самоврядування в реалізації механізму державно-приватного партнерства в сферах освіти, науки, медицини.

11. Дослідження по впровадженню економічних стимулів для розвитку індустрії програмної продукції в Україні, у тому числі за рахунок засобів міжнародної технічної допомоги.

12. Внести на розгляд Кабміну у разі потреби пропозиції по забезпеченню функціонування державних ключових лабораторій інформаційних технологій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини