Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується врегулювати нюанси надання допомоги дітям померлого годувальника

13 вересня 2016, 11:39
618
0
Реклама

Комітет ВР з питань соцполитики розглянув і рекомендує прийняти в цілому допрацьований до другого читання законопроект № 4668 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно надання допомоги на дітей померлого годувальника" (був прийнятий за основу 14 липня).

Передбачається надати право дитині, що втратила годувальника, який не мав страхового стажуна отримання державної соціальної допомоги.

Така допомога надаватиметься з дня смерті годувальника за умовищо на дитину не виплачується пенсія або інша соціальна допомога (окрім допомоги дітям-інвалідам).

Діти будуть забезпечені державною соціальною підтримкою до досягнення 18 років, а що навчаються - до 23 років. Розмір допомозі визначатиметься залежно від кількості дітей, які втратили годувальника : 100% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб на одну дитину, 120% - на двох дітей і 150% на трьох дітей і більше. Призначатися допомога буде незалежно від прибутків сім'ї.

На думку членів Комітету, такий підхід до визначення розміру посібника відповідає порядку пределения розміру пенсій на дітей у разі втрати годувальника.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини