Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначений порядок безкоштовної охорони держорганів військовослужбовцями Нацгвардії

13 вересня 2016, 09:35
578
0
Реклама

Сьогодні, 13 вересня, набуло чинності Положення про організацію і несення служби по охороні органів державної влади військовими частинами і підрозділами Національної гвардії України, затверджене наказом МВС від 20.07.2016 № 692.

Положення визначає порядок організації і несення служби по охороні органів держвлади військовими частинами і підрозділами Національної гвардії України, основи їх взаємодії з органами держвлади і органами місцевого самоврядування, іншими органами, права і обов'язки військових нарядів, а також порядок участі в здійсненні заходів правового режиму надзвичайного або військового стану, ліквідації наслідків надзвичайних або кризових ситуацій на об'єктах, що охороняються.

Охороні підлягають об'єкти органів державної влади, визначені постановою КМУ від 25.11.2015 № 971 про безкоштовну охорону: міністерства, казначейство, облдержадміністрації.

Для визначення готовності до прийняття об'єкту під охорону створюється міжвідомча комісія.

До прийняття об'єкту під охорону на підставі акту комісії штаб ВЧ розробляє план охорони держоргану, в якому визначає систему охорони, службову документацію військового наряду, також організовується підготовка особового складу, узгоджується з представниками зацікавлених органів план взаємодії на випадок ускладнення обстановки на об'єкті, що охороняється. Устаткування місць несення служби забезпечують органи держвлади, що охороняються.

Службові завдання по охороні держорганів виконуються військовими нарядами (пост охорони; патруль на автомобілі; піший патруль; мобільна група швидкого реагування; група посилення) і з допомогою технічних засобів охорона.

Окремо прописані правила поведінки військовослужбовців з громадянами. Так, починати службове спілкування необхідно з вітання (докласти руку до головного убору), утримуючись від рукостискання; представитися, назвати посаду, на прохання громадянина пред'явити службове посвідчення і так далі. При спілкуванні з громадянами військовослужбовець має бути готовим до неадекватної поведінки з їх боку, до прояву агресії, до надання їм першій меддопомозі. Військовослужбовцям забороняється грубити, спорыить, необгрунтовано перевіряти паспорт і тому подібне. Також військовослужбовцеві рекомендується не відносити до себе образливих зауважень, недоречних жартів, кепкувань, висловлених на вулицях і в громадських місцях.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини