Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ProZorro автоматично перевірятиме учасників тендерів в ЕГР

12 вересня 2016, 17:42
921
0
Реклама

Уряд надав можливість суб'єктам господарювання отримувати відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців і громадських формувань у електронному вигляді - з використанням сервісної послуги у формі прикладного програмного інтерфейсу ЕГР з метою обробки і перетворення відкритих відомостей ЕГР для їх подальшого сприйняття автоматизованими і інформаційними системами.

Про це говориться в постанові Кабміну від 8 вересня № 593.

Щомісячна плата за надання відомостей з ЕГР - 2 розміри мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому такі відомості надаються. Плата округляється до гривні і перераховується до держбюджету в установленому порядку.

Критерії, терміни, порядок надання відомостей з ЕГР, умови і розмір абонентської плати за надання вищезгаданої сервісної послуги визначаються в договорі, ув'язненому з технічним адміністратором ЕГР.

Це рішення дає можливість системі ProZorro в автоматичному режимі спільно з єдиними державними реєстрами Міністерства юстиції перевіряти усіх замовників. Очікується, що таким чином вдасться відсіяти фейковые компанії, які подають несправжні заявки на участь в тендерах і таким чином затягують їх проведення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини