Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат запропонував істотно збільшити штраф за вандалізм

9 вересня 2016, 15:04
582
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 5102 про внесення змін до статтю 194 Карного кодексу (автор - позафракційний нардеп Б. Береза).

Пропонується за умисне знищення або ушкодження чужого майна, що заподіяло збиток у великих розмірах (ч. 1 ст. 194 УК), встановити штраф до 3 000 нмдг (зараз - 50 нмдг).

Йдеться про випадки т.з. вандалізму, коли громадські місця, транспорт, приватні автомобілі, стіни будинків, огорожі і тому подібне, у тому числі і об'єкти, що мають культурну, історичну цінність, піддаються оскверненню, ушкодженню або знищенню. При цьому винні особи не несуть достатньої відповідальності за такі діяння або їх дії кваліфікують по схожих статтях Карного кодексу. Щоб зробити покарання адекватним і попередити таку злочинність - пропонується посилити санкцію.

Відмітимо, що згідно діючої редакції статті 194 УК, за такі діяння, окрім штрафу до 50 нмдг, також передбачені громадські роботи 120- 240 годин, виправні роботи до 2 років, обмеження/позбавлення волі до 3 років. А якщо таке діяння здійснене шляхом підпалу, вибуху або іншим небезпечним способом, або заподіяло майновий збиток у особливо великих розмірах, спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, - позбавлення волі на 3 - 10 років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини