Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чорнобилець і учасник бойових дій може узяти тільки одну пільгову відпустку

9 вересня 2016, 13:52
2218
0
Автор:
Реклама

Працівник, який має статус учасника бойових дій (інваліда війни) і одночасно є потерпілим в результаті Чорнобильської катастрофи першої або другої категорії, має право на додаткову відпустку зі збереженням зарплати відповідно до одного із законів по його вибору, оскільки це - однотипні пільги.

Це роз'яснено в листі Минсоцполитики від 18 серпня 2016 року № 454/13/116-16.

Закон "Про статус і соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи" гарантує 1 і 2 категорії потерпілих додаткова відпустка зі збереженням заробітної плати терміном 14 робочих (16 календарних) днів в році.

Відповідно до Законом № 426 - VIII учасникам бойових дій і інвалідам війни надається додаткова відпустка зі збереженням заробітної плати тривалістю 14 календарних днів в році.

Ці додаткові отпуски є пільгою, гарантованою державою, і не відносяться до виду щорічних відпусток, визначених статтею 4 Закону "Про відпустки".

Згідно із статтею 60 Закону "Про статус і соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи" пільговик, що має одночасно право на пільги і компенсації, передбачені різними законами, користується пільгами і компенсаціями на власний вибір відповідно до одного з них.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини