Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кадрова документація при зміні прізвища працівника заповнюється по інструкції про ведення трудових книжок

7 вересня 2016, 15:49
1193
0
Автор:
Реклама

Минсоцполитики в листі № 227/06/186-16 надало роз'яснення відносно кадровій документації у разі зміни працівником прізвища, імені або по батькові.

Відповідно до пункту 2.2 Інструкцій про порядок ведення трудових книжок працівників, заповнення трудової книжки уперше проводиться власником або уповноваженим ним органом не пізніше за тижневий термін з дня прийому працівника на роботу.

Пунктом 2.13 Інструкцій встановлено, що зміна записів у трудових книжках про прізвище, ім'я, по батькові і даті народження виконується власником або уповноваженим ним органом по останньому місцю роботи на підставі документів (паспорти, свідчення про народження, про брак, про розірвання браку, про зміну прізвища, імені і по батькові і тому подібне) і з посиланням на номер і дату цих документів.

Вказані зміни вносяться на першій сторінці (титульному аркуші) трудової книжки. Однією рисою закреслюється, наприклад, колишнє прізвище або ім'я, по батькові, дата народження і записуються нові дані з посиланням на відповідні документи на внутрішній стороні обкладинки і завіряються підписом керівника підприємства або друком відділу кадрів.

Іншого Інструкцією не передбачено.

У Міністерстві вважають, що в приведеному випадку доцільно внести відповідні зміни в кадровій документації, застосувавши аналогію правових норм.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини