Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджена інструкція по оформленню матеріалів про порушення пожежної безпеки

7 вересня 2016, 13:00
846
0
Автор:
Реклама

МВС наказом від 27 липня 2016 року № 725 затвердило Інструкцію по оформленню матеріалів про адміністративні правопорушення посадовцями ГСЧС.

Інструкція визначає порядок оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення при документуванні порушень, розгляди справ про адмінпорушення, виконання постанов про накладення адміністративних стягнень і розгляду скарг у справах про адмінпорушення.

При здійсненні посадовцями підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, громадянами - суб'єктами підприємницької діяльності і громадянами адміністративного правопорушення уповноваженими на те посадовцями ГСЧС складається протокол про адміністративне правопорушення.

Протокол складається в двох екземплярах, один з яких під розписку вручається особі, що притягається до відповідальності.

У випадку незгоди з прийнятим рішенням у справі про адмінпорушення особа, відносно якої воно винесене, може подати скаргу до вищого посадовця ГСЧС або судна. Скарга подається в течение10 днів з дня винесення постанови.

При оскарженні постанови воно підлягає виконанню після залишення скарги без задоволення.

Скарга на постанову розглядається в 10-денний термін з дня її вступу.

Скарга, що поступила в орган (посадовцю), який виніс постанову у справі про адмінпорушення, в 3-денний термін спрямовується разом із справою в орган (посадовцю), правомочний (правомочному) її розглядати.

Постанова уповноваженого органу (посадовця) про накладення адміністративного стягнення може бути скасовано або змінено керівником найвищого органу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини