Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стартував проект з продажу активів неплатоспроможних банків на принципах ProZorro

7 вересня 2016, 10:24
886
0
Реклама

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб і Громадська організація "Трансперенси Интернешнл Україна" підписали офіційний договір про взаємодію в пілотному проекті з продажу активів неплатоспроможних банків "ProZorro.Продажі". Також підписаний Регламент роботи нової електронної торгової системи.

ТИ Україна у рамках реалізації пілотного проекту забезпечує створення і функціонування електронної системи торгів, яка будуються на принципах електронної системи публічних закупівель ProZorro, а також здійснює повноваження її адміністратора. Ще одним обов'язком ТІ України стане забезпечення збереження і цілісності даних, внесених в центральну базу даних системи.

Вже до початку жовтня ТИ Україна повинна підготувати і передати на узгодження Фонду проекти технічних вимог і технічного завдання до нової системи торгів. Прогнозними параметрами продуктивності нової електронної системи передбачається можливість одночасного проведення 20 аукціонів в годину і до 200 аукціонів в добу.

Рішення "Про введення пілотного проекту по організації продажу майна (активів) неплатоспроможних банків і банків, які ліквідовуються" було прийнято старанною дирекцією ФГВФЛ 7 липня 2016 року. У рамках реалізації проекту 32 організатори електронних торгів вже отримали ключі доступу до прототипу центральної бази даних.

У основу нової системи електронних торгів покладений принцип рівноправного доступу як потенційних покупців, так і організаторів торгів з виставленими на продаж активів. Нова система повинна підвищити конкуренцію, що сприятиме збільшенню надходжень від продажу активів неплатоспроможних банків і дозволить Фонду в повнішій мірі задовольнити вимоги кредиторів неплатоспроможних банків.

Джерело: Мінекономрозвитку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини