Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокатів закликають вийти з громадських рад правоохоронних органів

5 вересня 2016, 09:54
1391
0
Автор:
Реклама

Комітет НААУ захисту прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності закликає адвокатів вийти із складу громадських рад правоохоронних органів на знак протесту проти порушення їх професійних прав.

Таке рішення прийняте в ході відкритого засідання Комітету.

Пропозиція провести такий демарш вніс заступник голови Комітету Євгеній Солодко : "Я пропоную колегам відкликати усіх наших представників громадських рад усіх силових структур. Ми там не потрібні. Вони нас просто не чують. У Генеральній прокуратурі громадська рада не збирається біля півроку, в раді НАБУ ми там номінально, щоб показати, що дотримано квоту представництва. Ми повинні зробити демарш і вийти з громадських рад усіх силових органів".

У повідомленні Комітету говориться про необхідність зв'язатися з народними депутатами України, які є адвокатами, відносно негайного внесення змін до Карний процесуальний кодекс у частині посилення гарантій адвокатської діяльності. За підсумками обговорення проблеми порушень прав адвокатів і конкретних випадків вирішено також ініціювати питання про внесення змін до ч.2 ст. 6 Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність".

Комітет рекомендував Радам адвокатів регіонів під час проведення семінарів з підвищення кваліфікації приділяти особливу увагу діям адвокатів під час проведення в них обшуку.

Джерело: НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини