Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується збільшити штрафи за незаконне вирубування лісів

2 вересня 2016, 17:14
5202
0
Реклама

На основі рекомендацій експертів Всесвітнього банку Гослесагентством розроблені зміни в законодавство, які передбачають за незаконне вирубування ліси штраф від 8,5 до 17 тис. грн. (зараз від 800 до 1 700 грн.), або ж позбавлення волі до 5 років.

Штрафи за неправильну видачу лісорубних і лісових квитків, що призводить до порушення правил при будь-яких вирубуваннях, планується збільшити до майже 4,5 тис. грн. (зараз це максимум 136 грн.).

За порушення права державної власності на ліси і незаконне використання земель лісового фонду штрафи можуть вирости до 8 500 тис. грн. (зараз 306 грн.).

За підпали лісів і знищення їх вогнем запропонований штраф 12 тис. грн., а якщо це привело до людських жертв - позбавлення волі до 10 років.

Крім того, на законодавчому рівні пропонується закріпити ведення єдиного електронного обліку для усіх лісокористувачів. Для боротьби з незаконним обігом деревини - обов'язковість проведення обліку до того, як вона буде вивезена.

У Гослесагентстве відмічають, що зараз в законодавстві взагалі відсутня відповідальність для підприємців, які скуповують деревину без документів про її походження. В основному це власники пилорам. Тому пропонується ввести штрафи від 8,5 тис. грн. до 17 тис. грн. з конфіскацією необробленої деревини.

За інформацією Гослесагентства

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини