Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госгеокадастр презентував систему електронних земельних аукціонів

2 вересня 2016, 14:30
5467
0
Реклама

Госгеокадастр і Innovation and Development Foundation завершили розробку програмного забезпечення для проведення електронних земельних аукціонів.

Апробація платформи і її презентація громадськості відбулася 2 вересня в Одесі. Оскільки чинним законодавством України не передбачена можливість проведення електронних земельних торгів, пілотний електронний аукціон відбувся синхронно із земельним аукціоном відповідно до порядку, певного Земельного кодексу.

Система електронних земельних аукціонів - це інформаційно-телекомунікаційна система із загальнодоступною децентрализованной (розподіленою) базою даних, в якій з використанням технології blockchain і мережі Інтернет в режимі реального часу безперервно і відкрито для необмеженого кола осіб здійснюється збір, візуалізація і зберігання інформації про об'єкти аукціонів, проводиться авторизація учасників аукціонів, а також надання, зіставлення і прийняття цінових пропозицій (став) учасників аукціонів.

За результатами земельних торгів система автоматично формує рейтинг ставок учасників і протокол торгів. Система синхронізована з банками, що дозволяє проводити грошові операції, у тому числі платити гарантійні і реєстраційні внески.

Очікується, що електронні земельні аукціони забезпечать велику прозорість і відкритість процесу набуття прав на земельні ділянки, а також збільшення конкуренції на торгах за рахунок розширення кількості учасників.

Госгеокадастр розробив проект Закону про внесення змін відносно активізації проведення земельних торгів, яким передбачається, зокрема, можливість проведення електронних земельних торгів. У Минагрополитики сподіваються, що успішне випробування системи стане ще одним аргументом для внесення змін до законодавства.

Джерело: Госгеокадастр

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини