Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Київ не може приймати адвокатські іспити з 11 червня, - НААУ

2 вересня 2016, 14:06
6088
0
Автор:
Реклама

НААУ роз'яснила, чому припинений прийом кваліфікаційних іспитів в м. Києві.

Згідно Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" кваліфікаційні іспити здають в КДКА регіону за місцем проживання. При цьому НААУ заявляє, що в м. Києві не створене КДКА відповідно до вимог профільного закону. Тому у існуючої в столиці юридичної особи з такою назвою відсутні повноваження по прийняттю кваліфікаційних іспитів.

Іспити в м. Києві припинені на підставі укладення про допущені порушення при створенні КДКА в м. Києві і, отже, про відсутність в Києві цього органу (рішення Ради адвокатів України від 11 червня 2016 роки № 153 "Про затвердження Укладення спеціальної тимчасової комісії з перевірки діяльності органів адвокатського самоврядування міст").

Прийняття іспитів в столиці припинене тимчасово, до формування легітимного складу КДКА Києва, рішенням САУ № 156 "Про деякі питання реалізації Укладень спеціальної тимчасової комісії з перевірки діяльності органів адвокатського самоврядування міста Києва". Відповідно до цього рішення, кияни мають право складати кваліфікаційний іспит у будь-якому іншому регіоні України (до формування нового складу КДКА Києва).

Проведення іспитів в період з 11 червня 2016 року в м. Києві є невиконанням рішень найвищого органу адвокатського самоврядування. Особи, причетні до невиконання рішень САУ, можуть притягати до дисциплінарної відповідальності.

Джерело: НААУ

Нагадаємо, НААУ відкрила "гарячу лінію" по ситуації з іспитами в Києві: 067 247 55 05

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини