Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегион підготував законопроект про основи админтерустройства

2 вересня 2016, 10:08
4983
0
Реклама

Міністерство регіонального розвитку підготувало оновлений проект Закону "Про основи адміністративно-територіального устрою України". У основі законопроекту - напрацювання робочої групи при Минрегионе, враховані пропозиції і зауваження експертів до першого варіанту проекту.

Законопроектом вводяться поняття адміністративно-територіального устрою України, системи і рівнів адміністративно-територіального устрою, адміністративно-територіальної одиниці, населеного пункту (село, селище, місто).

Передбачається визначити основина яких будується адміністративно-територіальний устрій, органи, в повноваження яких входить розгляд і вирішення питань адміністративно-територіального устрою, порядок освіти і ліквідації адміністративно-територіальних одиниць, встановлення і зміни їх меж, віднесення населених пунктів до категорії сіл, селищ, міст, найменування і перейменування населених пунктів.

Також регулюються питання відносно Державного реєстру адміністративно-територіальних одиниць, сіл, селищ, міст, що входять до складу цих одиниць.

На сьогодні в Україні відсутнє законодавство, яке нормує порядок створення, реєстрації, перетворення адміністративно-територіальних одиниць, населених пунктів. У частині, що не суперечить Конституції, діє Указ Президії ВС УРСР 1981 року "Про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою Української РСР".

Джерело: Минрегион

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини