Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як зареєструвати неприбуткову організацію?

2 вересня 2016, 09:35
7695
0
Реклама

У консультації від 30.08.2016 ГФС роз'яснила, як здійснюється реєстрація неприбуткових організацій і установ контролюючими органами.

Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ і організаційвключення неприбуткових підприємств, установ і організацій в Реєстр і виключення з Реєстру затверджений постановою КМУ від 13.07.2016 № 440.

Включення неприбуткової організації в Реєстр здійснюється контролюючим органом з привласненням їй ознаки неприбутковості. Така ознака привласнює контролюючий орган по основному місцю обліку неприбуткової організації.

Для включення в Реєстр неприбуткова організація повинна подати в контролюючий орган реєстраційна заява за формою 1-РН і завірені підписом керівника або представника такої організації і друком (за наявності) копії засновницьких документів організації (окрім обнародуваних на порталі електронних сервісів), а житлово-будівельні кооперативи - також завірені підписом керівника або представника такого кооперативу і друком (за наявності) копії документів, що підтверджують дату прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом житлового будинку і факт будівництво або придбання такого будинку житлово-будівельним (житловим) кооперативом.

Реєстраційна заява і копії вказаних документів можуть бути представлені одним із способів:

- особисто керівником/представником організації або уповноваженою на це особою;

- поштою з повідомленням про вручення і описом вкладення;

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови відносно реєстрації електронного підпису підзвітних осіб, якщо засновницькі документи опубліковані на порталі електронних сервісів;

- держреєстраторові як додаток до заяви про держреєстрацію. Така заява в електронній формі в установленому порядку передається технічним адміністратором ЕГР в контролюючі органи разом з відомостями про держреєстрацію створення юрособи.

Контролюючий орган може проводити перевірку відомостей, що містяться в представлених документах, також дістає доступ до засновницьких документів, обнародуваних на порталі електронних сервісів.

За результатами розгляду заяви і документів в течію 14 календарних днів з дня їх отримання контролюючим органом приймається рішення:

- про включення, повторне включення, відмові у включенні неприбуткової організації в Реєстр;

- про виключення неприбуткової організації з Реєстру;

- про зміну ознаки неприбутковості.

Контролюючий орган відмовляє неприбутковій організації у включенні в Реєстр у разі представлення неповного пакету документів, невідповідності неприбуткової організації вимогам, встановленим п. 7 Порядку. Після отримання рішення про відмову неприбуткова організація може усунути недоліки і повторно подати документи.


Нагадаємо, що неприбуткові організації, які до 1 січня 2017 року не привели свої засновницькі документи у відповідність з вимогами, встановленими пунктом 133.4 статей 133 НК, і не надали копії таких документів контролюючому органу, виключаються з Реєстру. Детальніше: Затверджений порядок ведення реєстру неприбуткових організацій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини