Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст розробив антирейдерські зміни

2 вересня 2016, 09:05
6567
0
Реклама

Мінюст розробив зміни в законодавство у сфері реєстрації бізнесу і нерухомості з метою попередження рейдерства.

Плануються наступні зміни:

1. Посилення карної і адміністративної відповідальності як заявника, так і реєстратора як зацікавленої в здійсненні незаконної реєстраційної дії.

2. ЭЦП надаватиметься виключно при особистій присутності підписантів, у тому числі посадовців підприємств. Відповідно, будуть попереджені випадки, коли сторонні особи отримували ЭЦП без відома директорів і головних бухгалтерів і надалі використовували її для позбавлення бізнесу від накопиченого податкового кредиту, відшкодування ПДВ і несанкціонованого перерахування грошових коштів.

3. Ускладниться процедура відкриття нового розділу в реєстрі нерухомості, буде неможливим існування паралельно двох розділів в реєстрі.

4. Поки не забезпечиться інтегрованість реєстрів - передбачається зобов'язати реєстраторів перевіряти судові рішення в реєстрі судових рішень.

5. Встановлення обов'язку нотаріальне завіряти підписи голови, секретаря або учасників зборів на протоколі і на засновницьких документах при внесенні змін.

6. Продовження терміну подачі скарги в Комісію з 30 днів до 60. Це важливо, адже були випадки, коли заявник звертався в Комісію із скаргою, яка була складена з порушенням вимог, і не устигав виправити формальні помилки і подати відредаговану скаргу в Комісію у визначений законом термін.

7. Надання нотаріусам доступу в реєстр актів цивільного стану громадян в режимі "read only".

Джерело: Мінюст

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини