Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють санітарні норми по стерилізації медичних виробів

1 вересня 2016, 11:29
4152
0
Реклама

Сьогодні, 1 вересня, набув чинності наказ Міністерства охорони здоров'я від 11.08.2014 № 552 про затвердження Державних санітарних норм і правил "Дезинфекція, очищення передстерилізації і стерилізація медичних виробів в закладах охорони" здоров'я.

Ці Правила являються обов'язковими для усіх установ незалежно від форми власності і відомчого підпорядкування, у складі яких є відділення стерилізації.

Документ встановлює гігієнічні вимоги до приміщень при централізованій і децентрализованной організації стерилізації в установах охорони здоров'я, визначає порядок проведення в них дезинфекції, очищення передстерилізації медичних виробів і їх стерилізації з метою профілактики внутрішньолікарняних інфекцій. При цьому застосовується устаткування, прилади, дезинфекційні і миючі засоби, тест-индикаторы для контролю, зареєстровані в установленому порядку.

Відповідальними за виконання цих Правил являються керівники установ, завідувачки структурних підрозділів установ, у відділенні стерилізації - завідувач відділенням.

Державний санітарно-епідеміологічний нагляд і контроль за дотриманням вимог Правил здійснюють Державна санітарно-епідеміологічна служба і її територіальні органи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини