Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін готує проект Держбюджету-2017 - що планується?

31 серпня 2016, 16:00
2425
0
Реклама

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомивщо Кабмін готує чесний і реалістичний проект Державного бюджету на 2017 рік і планує негайно внести його на розгляд Верховної Ради.

Серед пріоритетних напрямів, які закладаються в структуру бюджету, - сфери національної оборони і безпеки, відновлення мережі українських доріг, реформа по децентралізації, енергоефективність, аграрна сфера, просування інтересів України на міжнародному рівні, соціальна сфера і освіта.

Так, питання №1 в проекті Держбюджету-2017 - фінансування сфери нацбезпеки і оборони в межах 5% ВВП.

Одним з пріоритетів в проекті є напрям відновлення мережі українських доріг і інфраструктури, що також стимулює створення робочих місць, вступ податків. Зокрема, 14 млрд грн. закладуть до Дорожнього фонду, який буде інструментом будівництва доріг. Також планується акумулювати в нім під проекти додаткові кошти від міжнародних організацій, що дозволить збільшити в рази фінансування українських доріг.

Планується продовжувати реформу децентралізація влада - зміцнювати можливості місцевих бюджетів. При цьому, за словами Прем'єра, важливо підвищувати відповідальність органів місцевого самоврядування за послуги, які вони повинні надавати людям, зокрема, в сферах освіти, охорона здоров'я.

Серед пріоритетів бюджету - напрям енергоефективності. У 2017 році буде створений Фонд енергоефективності, концепція якого була нещодавно затверджена урядом. Мета - вийти на лідируючі позиції по споживанню енергоресурсів.

Уряд планує в держбюджеті передбачити близько 1% від вироблюваної продукції аграрного сектори на підтримку невеликих фермерських господарств, зараз йде робота над удосконаленням механізму.

Кабмін пропонуватиме парламенту збільшити фінансування українських дипломатичних представництв за кордоном. Крім того, цього року також мають бути створенні повноцінні торгові представництва України.

Серед пріоритетів і сфера утворення. Уряд закладатиме у бюджеті підвищення заробітних плат учителів.

Опрацьовується питання зарплат і пенсійного забезпечення, уряд пропонуватиме підходи по зміні системи оплати праці у Україні і пенсійного забезпечення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини