Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст затвердив методику віднесення архівних документів до унікальних

31 серпня 2016, 13:55
821
0
Реклама

Наказом Міністерства юстиції від 16 серпня 2016 року № 2505/5 затверджена Методика віднесення документів Національного архівного фонду до унікальних.

Внесення відомостей про унікальні документи в розділ "Унікальні документи Національного архівного фонду" Державного реєстру національної культурної спадщини здійснює Державна архівна служба України (Укргосархив).

Унікальність документів НАФ визначається експертизою цінності документів з урахуванням критеріїв, встановлених Порядком освіти і діяльності комісій з проведення експертизи цінності документів, а загальні стани віднесення документів НАФ до унікальних визначені відповідним Порядком (обидва документи ухвалено постановою Кабміну від 08.08.2007 № 1004.

Ця Методика призначена для застосування Центральною експертно-перевірочною комісією Укргосархива, експертно-перевірочними комісіями центральних і галузевих держархівів, Національної академії наук, держархівів областей, експертними комісіями архівних відділів держадміністрацій, місцевих рад і тому подібне, а також підприємств, установ і організацій, власниками відповідних документів.

У документі детально розписані критерії віднесення документів НАФ до унікальних - походження, зміст і зовнішні ознаки документу. Кожен критерій охоплює певний склад характеристик документу, наявність яких є основою для його віднесення до категорії унікальних.

Також в Методиці говориться про організацію роботи по виявленню унікальних документів НАФ, описі унікальних документів в Анотованому переліку, встановлений порядок представлення на розгляд анотованого переліку, правила внесення унікальних документів в Держреєстр національного культурного надбання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини