Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Процедуру видачі дозволів на розміщення зовнішньої реклами удосконалять

31 серпня 2016, 10:10
1018
0
Реклама

Мінекономрозвитку розробило проект урядової постанови "Про внесення змін до Типові правила розміщення зовнішньої реклами".

Зміни обумовлені необхідністю приведення Типових правил (терміну дії дозволу на розміщення реклами) у відповідність з Законом "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності". Також заплановано удосконалення дозвільної (погоджувальною) процедури, передуючої видачі дозволу.

Згідно з проектом, до повноваженням робочого органу місцевої ради по розміщенню реклами передбачається віднести переоформлення, видачу дубліката і анулювання дозволу; проведення обстежень, необхідних для видачі дозволу, і надання укладень за результатами їх проведення. В той же час, виключається з повноважень ухвалення рішення про встановлення пріоритету заявника на місце розташування рекламного засобу, продовження терміну, на який встановлений вказаний пріоритет, або про відмову у встановленні такого пріоритету.

Пропонується встановити, що для отримання дозволу заявник подає робочому органу заяву через центр надання админуслуг.

Також передбачається змінити правила узгодження видачі дозволів. Так, робочому органу не треба буде погоджувати видачу дозволу з власником місця або уповноваженим ним органом (обличчям), а також з утримувачем інженерних комунікацій - у разі розміщення зовнішньої реклами в межах охоронних зон цих комунікацій. Тобто, узгодження потрібне в певних випадках тільки з Мінкультури, обладміністраціями, Укравтодором, Нацполицией.

Термін видачі дозволу або надання письмового повідомлення про відмову в його видачі не може перевищувати 10 робочих днів з дня реєстрації заяви центром надання админуслуг.

Розгляд документів, представлених для отримання дозволу, можливо припинено виконавчим органом (робочим органом) для завершення погоджувальних процедур на термін, що не перевищує 10 робочих днів, по письмовому повідомленню заявника у виконавчий орган або адміністраторові, який впродовж 1 робочого дня повідомляє про це робочий орган. Наступного дня після закінчення терміну припинення розгляду документів або отримання від заявника матеріалів узгодження робочий орган поновлює розгляд документів, представлених для отримання дозволу.

Робочий орган в день отримання узгоджень подає виконавчому органу ради пропозиції і проект відповідного рішення. Виконавчий орган ради не пізніше чим впродовж наступного робочого дня з дати отримання вказаних пропозицій приймає рішення про надання дозволу або про відмову у його наданні.

Дозвіл надається на необмежений термінякщо інше не встановлене законом (зараз - на 5 років, якщо менший термін не вказаний в заяві).

Нагадаємо, що нещодавно була спрощена процедура оформлення дозволів на установку реклами уздовж автодоріг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини