Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заплановано створити Культурний фонд України

31 серпня 2016, 09:36
611
0
Реклама

На засіданні Національної ради реформ погоджено концепцію проекту Закону "Про Культурний фонд України".

Створення Фонду повинне сприяти модернізації і підтримці українського мистецтва, створити відповідні умови для розвитку інтелектуального і духовного потенціалу особи і суспільства, забезпечити широкий доступ до культурних цінностей, підтримку культурного різноманіття і інтеграцію української культури у світовий культурний простір.

Запропоновано систему управління Фондом - органами управління будуть наглядова рада, дирекція і виконавчий директор.

Награда
який здійснюватиме свої повноваження на громадських засадах, складатиметься з 9 чоловік, 2 з яких запропонує Мінкультури, 2 - Президент, 2 - громадські об'єднання в області культури, 2 - установи культури, також за посадою увійде голова ради. Основними повноваженнями награди стануть затвердження норм і регламентів, а також напрямів використання засобів, звітів і так далі

На старанну дирекцію буде покладена функція затвердження проектіввідібраних експертною радою, а також здійснення управління поточною діяльністю Фонду. Відбір проектів здійснюватиметься експертними радами на професійній основі.

Джерелами наповнення Фонду стануть засоби держбюджету, які зараз виділяються Мінкультури на фінансування заходів, а також добровільні внески фізичних і юридичних осіб, у тому числі іноземні і інші прибутки, не заборонені чинним законодавством.

Також законом передбачений чіткий механізм контролю за використанням засобів, зокрема: щорічний аудит Рахунковою палатою і один раз в 3 року - аудит міжнародною аудиторською компанією. Передбачена і система звітності, яка забезпечуватиме прозорість використання засобів Фонду.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини