Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановлений порядок конкурсного відбору артистичного персоналу закладів культури

30 серпня 2016, 15:08
475
0
Реклама

Сьогодні, 30 серпня, набув чинності наказ Міністерства культури від 01.07.2016 № 497яким затверджений Порядок формування на конкурсній основі кадрового складу художнього і артистичного персоналу державних і комунальних закладів культури.

Документ розроблений у виконання Закону про впровадження контрактної форми роботи у сфері культури і конкурсної процедури призначення керівників.

Перелік посадзаміщення яких здійснюється на конкурсній основі, приведені в додатку до цього Порядку. Це, зокрема, актор (театру, кіно, цирку, хору, балету та ін.), балетмейстер, хореограф, диригент, звукорежисер, кінооператор, режисер, художник і так далі

Основою для проведення конкурсу являється наказ керівника закладу культури. Термін подачі заяв для участі в конкурсі не може бути менше 14 і більше 30 календарних днів з дня публікації інформації про проведення конкурсу. Конкурсна комісія створюється в кількості не менше 5 чоловік.

Тривалість конкурсу не може перевищувати 30 календарних днів. Конкурс не оголошується на посади, збережені за особами, що знаходяться у відпустці по догляду за дитиною. Поза конкурсом приймаються працівники відповідно до укладених трудових договорів для виконання роботи за сумісництвом.

Проведення конкурсу передбачає:

- ухвалення рішення про оголошення конкурсу;
- обнародування рішення про оголошення конкурсу;
- прийом документів від осіб, бажаючих взяти участь в конкурсі;
- розгляд поданих претендентами документів на відповідність вимогам, встановленим цим Порядком;
- проведення конкурсного відбору;
- визначення результатів конкурсу і переможця конкурсу;
- обнародування результатів конкурсу.

З працівниками, що знаходяться з державними/комунальними установами культури в трудових стосунках на підставі безстрокового трудового договору, впродовж 1 року з дня набуття чинності вищезгаданого Закону (тобто, до 24.02.2017) полягає контракт без проведення конкурсу на термін від 1 до 3 років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини